Webmasters Life Web Design SEO site

κατασκευή προώθηση βελτιστοποίηση ιστοσελίδων joomla tips seo experts web design sem hosting

Κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων - Υπηρεσίες SEO ιστοσελίδων

Κατοχύρωση domain name και φιλοξενία Web Hosting των site. Υπηρεσίες Search Engine Optimization Greece και SEO experts σχεδιασμός των Joomla!™ και Wordpress CMS. Καταχώρηση και προώθηση στις μηχανές αναζήτησης των website portal, blog στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, SMO. Εργαλεία SEO web design και Joomla! tips

Pin It
webmasterslife qrcode

Greek Social Media

Home Joomla! CMS Συγκρίνοντας τα CMS Joomla!™ και Wordpress

Συγκρίνοντας τα CMS Joomla!™ και Wordpress

Joomla!™ vs Wordpress

Joomla vs WordpressΚατά την διάρκεια των τελευταίων ετών αναλαμβάνοντας  την κατασκευή ιστοσελίδων για φίλους, επιχειρήσεις και άλλους φορείς, είχα την ευκαιρία να εγκαταστήσω και να διαχειριστώ και τα δύο κορυφαία CMS Joomla!™ και Wordpress. Και τα δύο αυτά συστήματα διαχείρισης περιεχομένου έχουν αναπτυχθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή το Joomla να βρίσκεται στην έκδοση J 1.5.14 και το Wordpress στην 2.81. Παρόλο την ραγδαία και συνεχή ανάπτυξη και των δύο project, τα δύο συστήματα αυτά συνεχίζουν να έχουν κάποιες μεγάλες διαφορές και ο ανταγωνισμός μεταξύ τους να γίνεται ολοένα και μεγαλύτερος.

Το Joomla!™ από την αρχή της εμφάνισης του (αρχικά ως Mambo) ήταν ανέκαθεν ένα δυναμικό σύστημα  κατάλληλο για όλες τις χρήσεις και ανάγκες, «fit-all-your-possible-needs». Από την άλλη μεριά το Wordpress από την αρχή αναπτύχθηκε και καθιερώθηκε ως Blog με κάποιες δυνατότητες CMS. Πρόσφατα το Wordpress έκανε ένα βήμα μπροστά δίνοντας την δυνατότητα στον χρήστη να προσθέσει κάποιες extra στατικές σελίδες επεκτείνοντας κάπως έτσι τις δυνατότητες του. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί ένα βήμα μπροστά στον ανταγωνισμό με το Joomla. Για το πιο είναι το καλύτερο σίγουρα οι απόψεις διίστανται και προφανώς η επιλογή του καταλλήλου CMS για εγκατάσταση εξαρτάται από τις ανάγκες του καθενός.
Το κάθε ένα από αυτά τα δύο CMS συστήματα εστιάζεται σε διαφορετικά πράγματα τα οποία το κάνουν να πλεονεκτεί έναντι του άλλου.

Wordpress logoΤο Wordpress από την κατασκευή του είναι μια καθαρή blogging πλατφόρμα , με πολύ καλό σύστημα διαχείρισης των σχολίων (comments) με την οποία μπορείτε να ξεκινήσετε  τη δημοσίευση  και ανάρτηση των  άρθρων σας στο ιστολόγιό σας (blog). Τα άρθρα έχουν χρονολογική ταξινόμηση. Απευθύνεται συνήθως σε αρχάριους, οι οποίοι δεν έχουν καμία γνώση σχεδιασμού και κατασκευής ιστοσελίδων καθώς και HTML, CSS, PHP και MYSQL, αλλά τους ενδιαφέρει μόνο η διαχείριση του περιεχομένου, δηλαδή η ανάρτηση άρθρων. Από την αρχική εγκατάσταση του δεν διαθέτει κάποιο menu πλοήγησης, αν και αυτό λύνετε με κάποιο άλλο template ή plugin. Το Wordpress μπορεί να επεκταθεί με τη χρήση plugin και την διαμόρφωσή του με templates τα οποία εύκολα μπορείτε να κατεβάσετε από το Wordpress.org. Είναι από την κατασκευή  του φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης και υπάρχουν επίσης διάφορα plugins που το κάνουν ακόμα πιο SEO friendly.

 

Joomla logoΤο Joomla!™ έχει πολύ πιο πλούσια χαρακτηριστικά και από τη κατασκευή του. Προτείνεται για πιο σύνθετα site και μπορεί να καλύψεις ακόμα και τις πιο δύσκολες απαιτήσεις. Προσφέρεται για την δημιουργία portal και απευθύνεται συνήθως σε πιο έμπειρους χρήστες που απαιτούν μία πιο ιδιαίτερη σχεδίαση στην ιστοσελίδα τους και αναζητούν κάτι περισσότερο από ένα απλό ιστολόγιο.
Κυκλοφορούν χιλιάδες modules, plugins αλλά και templates τα οποία μπορούν να εγκατασταθούν αρκετά εύκολα και γρήγορα, να το μετατρέψουν σε ένα πολύ δυνατό σύστημα διαχείρισης και παρουσίασης του περιεχομένου και να το μεταμορφώσουν από blog μέχρι eshop και από forum και newsportal μέχρι videoblog ή photogallery . Προσφέρει δυναμική διαχείριση του πρωτοσέλιδου, του περιεχομένου καθώς και της διαμόρφωσης των πλευρικών στηλών  με τα μενού και τα modules, υστερεί όμως έναντι του Wordpress στο ότι δεν έχει κάποιο ενσωματωμένο σύστημα για σχολιασμό των άρθρων (comenting system) και απαιτείται για αυτό κάποιο πρόσθετο plugin . Κρίνεται απαραίτητα μια στοιχειώδης εκπαίδευση στους αρθογράφους για  τον σωστό τρόπο δημοσίευσης των άρθρων τους καθώς και για τα χρησιμοποίηση τυχόν πρόσθετων ενθεμάτων. Το Joomla έχει και αυτό την δυνατότητα να είναι φιλικό με τις μηχανές αναζήτησης , Search Engine Friendly, με ενεργοποίηση του από τον πίνακα διαχείρισης ή με την προσθήκη κάποιου plugin όπως το OpenSEF.

Είναι προφανές ότι το Joomla πλεονεκτεί σε πάρα πολλά σημεία το ανταγωνιστικό του CMS Wordpress και ιδιαίτερα όταν πρόκειται  για σύνθετους σχεδιασμούς ιστοσελίδων και σχετικά πεπειραμένους χρήστες, η εγκατάσταση ενός Joomla κρίνετε επιβεβλημένη. Από την άλλη μεριά το Wordpress κρίνεται απαραίτητο να εγκατασταθεί, όταν οι απαιτήσεις στον σχεδιασμό της ιστοσελίδας είναι περιορισμένες και ο χρήστης άπειρος, κλασική εφαρμογή του η δημιουργία ιστολογίου για ανεξάντλητο σχολιασμό!Pin It
Σχόλια (20)Add Comment
0
...
γραμμένο από Ελληνική Κοινότητα WordPress, Φεβρουαρίου 04, 2011
Έχω ασχοληθεί και με τα δύο προγράμματα και έχω καταλήξει πως αυτά τα δύο προγράμματα τελικά δεν έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους. Αν και ιδεολογικά παρέχουν τα ίδια χαρακτηριστικά το καθένα είναι χρήσιμο για διαφορετικό τύπο ιστοσελίδων. Είναι προφανές πως μπορούν να βρουν εφαρμογή σε πολλά κοινά Projects, ωστόσο κάποιο υπερτερεί σε σχέση με το άλλο σε συγκεκριμένα θέματα !
..., Χαμηλά εκτιμώμενο σχόλιο [Εμφάνιση]
..., Χαμηλά εκτιμώμενο σχόλιο [Εμφάνιση]
0
...
γραμμένο από LogiNet, Μαρτίου 20, 2012
Εγώ θα συμφωνήσω μαζί σας, καλό το wordpress, αλλά στην http://www.loginet.gr κατα...λίδων με παραπάνω απαιτήσεις σαν το joomla δεν έχει. Όσο πιο μεγάλη η ιστοσελίδα τόσο πιο ασφαλής όταν είναι χτισμένη σε CMS Joomla...
0
...
γραμμένο από Καντίνες, Ιουνίου 17, 2012
Άλλη μια ψήφος εμπιστοσύνης για το Wordpress κι από εμάς, προσωπική άποψη, ναι μεν Wordpress -> Blogging, Joomla -> περισσότερες δυνατότητες για portal/forum, αλλά μοιάζει μια μεσαία λύση πριν το Drupal
0
...
γραμμένο από Christopher, Ιουλίου 01, 2012
Το WordPress έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα πλήρες σύστημα διαχείρισης περιεχομένου. Είχε ξεκινήσει σαν CMS κυρίως για την δημιουργία blog αλλά πλέον έχει τέτοια υποστήριξη από τους χρήστες και από μεγάλες εταιρείες που το καθιστά το καλύτερο CMS που υπάρχει αυτήν την στιγμή. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το WordPress καταλαμβάνει γύρω στο 17% των ιστοσελίδων στον κόσμο και πάνω από το 50% ανάμεσα στα CMS.
0
...
γραμμένο από Yiannis, Νοεμβρίου 15, 2012
To wordpress είναι πολύ καλό στο SEO αμέσως, το προτιμώ εάν θέλω να τελειώσω κάτι εύκολα και γρήγορα με αρκετά καλά αποτελέσματα , από την άλλη νομίζω ότι το Joomla είναι αρκετά πιο ευέλικτο για της ανάγκες κατασκευής ιστοσελίδων, θέλει ώμος παραπάνω δουλίτσα.
0
...
γραμμένο από Yiannis, Νοεμβρίου 30, 2012
Έχω αναπτύξει ιστοσελίδες και με τα 2 CMS.
Πιστεύω ότι το Joomla είναι πιο ευέλικτο και επεκτάσιμο, ιδιαίτερα αν θέλεις να δημιουργήσεις e-shop ή κάποιο site παρουσίασης προϊόντων.
0
...
γραμμένο από Xristos, Φεβρουαρίου 10, 2013
Πιστεύω οτι το νέο wordpress ειναι κορυφή για site με νεα διότι περιλαμβάνει πολύ εύκολο πίνακα ελέγχου
0
klooun kai site
γραμμένο από klooun, Μαρτίου 03, 2013
Καλησπέρα .
Εμείς θεωρούμε το wordpress καλύτερο , δεδομένου των δυνατοτήτων.

Το http://disney-party.com με αυτό το φτιάξαμε.


Καλό βράδυ.
0
...
γραμμένο από vasso, Μαρτίου 06, 2013
καλημέρα σας!!βρήκα το site ψάχνοντας γνώμες και θα ήθελα να με βοηθήσετε αν μπορείτε!!ήδη υπάρχον site το οποίο θέλουμε να το φτιάξουμε καλύτερο και αισθητικά και λειτουργικά, αφορά φροντιστήριο!!μας πρότειναν και το joomla και το wordpress ώς πιο εύκολο και πιο φθηνό αλλά είμαι προκατηλημένη με το wordpress λόγω του παρελθόντος του blog!!αυτό που θέλω να διευκρινίσω είναι ότι θα ανεβάζουμε σχεδόν καθημερινά pdf!!αν γίνεται να μου απαντήσετε όσο πιο γρήγορα γίνεται!!σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
0
Travel portal: wordpress / goomla / drupal
γραμμένο από Panos, Απριλίου 01, 2013
Καλησπέρα.
Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω ένα από τα παραπάνω cms για ένα ταξιδιωτικό portal με πάρα πολύ φωτογραφικό υλικό, κείμενα και γεωγραφικά δεδομένα.
Ποιο από τα παραπάνω να προτιμήσω?

Ευχαριστώ
0
wp vs joomla
γραμμένο από προώθηση σαιτ, Απριλίου 11, 2013
Και τα δυο κάνουν την δουλειά τους εξίσου καλά. Χρησιμοποίησε αυτό που γνωρίζεις καλύτερα και σε κουράζει λιγότερο.
0
...
γραμμένο από Demetris , Απριλίου 11, 2013
Καλο το Wordpress αλλα να μην εχει native υποστηριξη για media directories ειναι απαραδεκτο κατα τη γνωμη μου. θες να τρεξεις ενα project με κατηγοριες / υποκατηγοριες φωτογραφιων, εκει φρενο, παρτο αλλιως , και πισω στο joomla.. smilies/tongue.gif
0
...
γραμμένο από antonis, Απριλίου 21, 2013
Καλησπέρα.. παλιο το αρθρακι αλλά ας γραψω και εγώ πολύ-πολύ αργοπορημενη την αποψη μου.

Από πλευράς επεκτασιμότητας (components κτλ) καμία σχέση δεν έχει το wordpress με το joomla. Αφού το πεδίο εφαρμογής που απευθύνονται είναι εντελώς ανόμοιο. Το wordpress μαλλον κατ ευφημισμό μπορεί να κρίθει ως δυναμικoύ περιεχομένου σύστημα.
0
νέα της Χαλκίδας
γραμμένο από elen spanou, Σεπτεμβρίου 03, 2013
εγώ πάντως παιδιά το wordpress το βλέπω πολύ δύσκολο να το δουλεψης στο seo
0
free server
γραμμένο από Γεωργία Χρόνη, Ιανουαρίου 22, 2014
Καλή σας ημέρα θα ήθελα να μαθαινω ποια σεμηνάρια γίνονται και πότε
0
Blog και επαγγελματική ιστοσελίδα
γραμμένο από ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΖΟΣ, Οκτωβρίου 13, 2014
Απ ότι μπορώ να καταλάβω είναι ότι αν έχουμε blog είναι καλύτερα να έχουμε wordpress και γενικά τα blog είναι πιο φιλικά στης μηχανές αναζήτησης οπότε γιατί να μην φτιάξουμε μια επαγγελματική ιστοσελίδα με wordpress κ να περιέχει και blog;;
0
wordpress
γραμμένο από Nikos, Οκτωβρίου 20, 2016
Ειχα και στο παρελθον ασχοληθει με joomla αλλα πλέον πιστευω οτι το wordpress είναι οτι καλυτερο για την δημιουργια ενος site.
0
Και τα δύο είναι καλά αν ξέρεις απο site
γραμμένο από Gamesandpals.com, Ιανουαρίου 18, 2017
Και τα δύο είναι καλά αλλά δε νομίζω ότι παίζει ρόλο στην επισκεψιμότητα σε ποιο απο τα δύο έγινε ένα σαιτ. Aν γνωρίζεις απο σαιτ και σεο τότε δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς. Εγώ έφτιαξα τη σελίδα το www.gamesandpals.com σε joomlα. To wordpress είναι πιο εύκολο και εξελίσεται ίσως πιο .. δυναμικά. Για μένα καλύτερο τώρα ειναι το wordpress. Eχουν ρίξει περισσότερο βάρος και στα templates και σε πολλά άλλα .

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy
 
google plus Follow us!
twitter Follow us!
Linkedin Follow us
Delicious Follow us
Find us on Facebook
FriendFeed Follow Us