Webmasters Life Web Design SEO site

κατασκευή προώθηση βελτιστοποίηση ιστοσελίδων joomla tips seo experts web design sem hosting

Κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων - Υπηρεσίες SEO ιστοσελίδων

Κατοχύρωση domain name και φιλοξενία Web Hosting των site. Υπηρεσίες Search Engine Optimization Greece και SEO experts σχεδιασμός των Joomla!™ και Wordpress CMS. Καταχώρηση και προώθηση στις μηχανές αναζήτησης των website portal, blog στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, SMO. Εργαλεία SEO web design και Joomla! tips

Pin It
webmasterslife qrcode

Greek Social Media

Home SEO

Τα βασικά βήματα του SEO

Τι είναι το SEO ?

Τα βήματα του SEOΟ όρος SEO προέρχεται από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων Search Engine Optimization (SEO), και στα Ελληνικά σημαίνει Βελτιστοποίηση στις Μηχανές Αναζήτησης. Δηλαδή είναι μία ειδική διαδικασία κάποιων ενεργειών επάνω στο site, αλλά και έξω από αυτό, έτσι ώστε η ιστοσελίδα αυτή να βγαίνει σε όσο το δυνατόν υψηλότερη θέση στην κατάταξη των αποτελεσμάτων στις αναζητήσεις από τις μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου, για κάποιες λέξεις κλειδιά (keywords) που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και  έχουν επιλεγεί να εκπροσωπούν το περιεχόμενο του.

Κύριος σκοπός και αποστολή του πετυχημένου SEO είναι το site να εμφανίζεται στην πρώτη θέση των SERP (Search Engine Results Page) και στην χειρότερη περίπτωση μεγάλου ανταγωνισμού μέσα στα 10 πρώτα αποτελέσματα, διότι σύμφωνα με τις στατιστικές στο 80%  των αναζητήσεων ο χρήστης διαβάζει και επιλέγει μόνο από τα πρώτα 10 αποτελέσματα της αναζήτησης, δηλαδή την πρώτη σελίδα και μόνο το 20% προχωράει στα επόμενα 20 και 30 ή περισσότερα αποτελέσματα δηλαδή την 2η ή 33η σελίδα. Η Webmasters Life με το εξειδικευμένο της team σε Ελλάδα και Ιταλία φροντίζει διαρκώς έτσι ώστε το site σας βρίσκετε στην κορυφή των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης.

Πότε πρέπει και πώς μπορεί να γίνει μία ιστοσελίδα SEO ?

SEO πρώτη θέσηΗ βελτιστοποίηση ενός site αρχίζει από την πρώτη στιγμή, δηλαδή από την κατοχύρωση του σωστού ονόματος (domain name) και συνεχίζετε με την εγκατάσταση του κατάλληλου CMS Joomla ή Wordpress site, τον SEO σχεδιασμό του template της ιστοσελίδας, την σωστή σύνταξη και προβολή του περιεχομένου, την καταχώρησή του στις μηχανές αναζήτησης,  την χρήση διαφόρων μεθόδων για διασύνδεση του site με άλλα site στο internet, την κοινωνική του δικτύωση. Για την διαδικασία αυτή η εφαρμογή διαφόρων μεθόδων αλλά και συνδυασμός τους οι οποίες συνεχώς εξελίσσονται και προσαρμόζονται στις καθημερινές εξελίξεις και αλλαγές που γίνονται από τις μηχανές αναζήτησης. Η Webmasters Life με τους ειδικούς συνεργάτες της σε Ελλάδα και Ιταλία παρακολουθεί τις αυτές δυναμικές εξελίξεις και τις εφαρμόζει κατάλληλα εγκαθιστώντας Joomla SEO friendly sites και Wordpress SEO friendly sites, προσαρμόζοντας τα ανάλογα σε Greek SEO ή Italy SEO.

Ποια είναι τα στοιχεία και τα στάδια του SEO πού αναλύονται ?

Το πρώτο στοιχείο ανάλυσης για να ξεκινήσει η βελτιστοποίηση  του site στις μηχανές αναζήτησης είναι το keyword research δηλαδή η έρευνα, διαπίστωση και ανάλυση για το ποιες λέξεις - κλειδιά (keywords) ταιριάζουν στο θέμα του ιστοχώρου σας. Με βάση αυτή την έρευνα θα επιλέγουν τα κατάλληλα keywords έτσι ώστε να προσελκύσει ένα στοχευμένο traffic στο site σας.

 
Τι σημαίνει ένα domain να φιλοξενείται σε μια IP στον web server με κακούς γείτονες

Bad IP Neighborhood και προβλήματα στο SEO

Bad IP neighborhood web server domain βελτιστοποίηση SEO πακέτο φιλοξενίας shared hosting plan virtual serverΈνας πολύ σημαντικός παράγοντας στην βελτιστοποίηση SEO μιας ιστοσελίδας καθώς και στην μελλοντική της πορεία στην θέση κατάταξης (ranking) στα αποτελέσματα  αναζήτησης, είναι αν στην IP που φιλοξενείται  το domain βρίσκονται ανάμεσα και κακοί γείτονες (bad neighbors). Αυτό φυσικά συμβαίνει μόνο όταν το πακέτο φιλοξενίας είναι σε web server (virtual server) και IP τα οποία μοιράζονται με άλλα domain (shared hosting plan), το οποίο συνήθως είναι και ένα πολύ φθηνό πακέτο φιλοξενίας και όχι σε ανεξάρτητο server ή IP (Dedicated server) υψηλού κόστους.

βελτιστοποίηση ιστοσελίδας dedicated server shared hosting plan web server bad neighbors SEO blacklisted domains Ανάμεσα σε αυτά τα γειτονικά domain που μοιράζονται την ίδια IP στον web server, πολλές φορές υπάρχουν και τα «κακά domain» (bad domains), τα οποία συνήθως έχουν πορνογραφικό περιεχόμενο, on-line παιχνίδια τζόγου, έχουν βρεθεί malware, ιστοσελίδες  απατών (scam), τα οποία βρίσκονται στη μαύρη λίστα των μηχανών αναζήτησης (blacklisted domains) και ενδεχομένως να συμπαρασύρουν τα καλά domain και να τιμωρηθούν με πέναλτι από τις μηχανές αναζήτησης με δραματικά αποτελέσματα στο SEO.

Συνεπώς, εφόσον το domain βρίσκεται σε κοινόχρηστη IP και web server, θα πρέπει να γίνεται συχνός έλεγχος για «κακούς γείτονες» (bad IP neighborhood) και εφόσον βρεθούν ανάμεσα τέτοια domain με ύποπτο περιεχόμενο θα πρέπει να προγραμματιστεί η μεταφορά του domain σε άλλη IP.

Ο έλεγχος των domain που φιλοξενούνται σε μια IP ενός web server, μπορεί να γίνει εύκολα με τη χρήση του online εργαλείου Reverse IP Domain check. Στα αποτελέσματα που προκύπτουν από τον έλεγχο της IP, εμφανίζονται όλα τα domain, ενώ ξεχωρίζουν με κόκκινα γράμματα αυτά που μπορεί να έχουν περιεχόμενο ύποπτο και συνεπώς η IP στο server μπορεί να χαρακτηριστεί επισφαλής.

 
Οι λέξεις-κλειδιά (keywords) στο SEO και η σωστή χρήση τους στα άρθρα

H κατάλληλη θέση για τις λέξεις-κλειδιά (keywords), μέσα στα άρθρα για αποτελεσματικό SEO

 • λέξεις-κλειδιά keywords άρθρα seo alt tag urlΣτο url της ιστοσελίδας θα πρέπει να υπάρχει η λέξη-κλειδί (keyword)
 • Οι λέξεις-κλειδιά (keywords) που μας ενδιαφέρουν θα πρέπει να βρίσκονται απαραίτητα στον τίτλο του άρθρου
 • Η λέξη-κλειδί (keyword) θα πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη η την δεύτερη πρόταση του άρθρου
 • Η λέξη-κλειδί (keyword) ή θα πρέπει να βρίσκεται στο μέσο της πρώτης παραγράφου
 • λέξεις-κλειδιά keywords research seo πυκνότητα συχνότητα γειτνίασηΜια σχετική εικόνα θα είναι καλό να τοποθετηθεί στην πρώτη παράγραφο με μία ALT tag, η οποία θα περιέχει την λέξη-κλειδί (keyword) η ονομασία του αρχείου αυτού να περιέχει την λέξη-κλειδί (keyword)
 • Η λέξη-κλειδί (keyword) ή συναφείς λέξεις-κλειδιά (keywords) θα πρέπει να βρίσκονται απαραίτητα και στην δεύτερη και τρίτη παράγραφο του άρθρου
 • Η λέξη-κλειδί (keyword) θα πρέπει να υπάρχει και στην τελευταία πρόταση του άρθρου
 • Οι λέξεις-κλειδιά (keywords) μέσα στο άρθρο θα πρέπει να έχουν την σωστή αναλογία στην πυκνότητα, συχνότητα, και γειτνίαση μεταξύ τους για καλύτερο SEO, την σωστή παρουσίαση του άρθρου στον επισκέπτη αλλά και την αποφυγή να θεωρηθεί από τις μηχανές αναζήτησης σαν spam

 
H σημασία του Τίτλου (Title tag) στη βελτιστοποίηση SEO μιας ιστοσελίδας

Η σπουδαιότητα του Title tag optimization κύριο στοιχείο του On Page optimization στο SEO

on page optimization seo title tag τίτλος αποτελέσματα αναζήτησηςΤο On Page optimization περιλαμβάνει όλες εκείνες τις τεχνικές του Search Engine Optimization (SEO) , οι οποίες χρησιμοποιούνται σε μια ιστοσελίδα για την βελτίωση της θέσης της στην κατάταξη των SERP (Search Engine Results Pages), χωρίς την βοήθεια από άλλα site. Υπάρχουν πολλά στοιχεία του On Page optimization τα οποία μπορούμε να διορθώσουμε και να βελτιώσουμε, το σημαντικότερο όμως από αυτά είναι το Title tag, δηλαδή ο Τίτλος της ιστοσελίδας.

Ο Τίτλος (Title) μιας ιστοσελίδας είναι το πρώτο αλλά και το πιο εμφανές στοιχείο στην ιστοσελίδα και εμφανίζεται συνήθως στην επάνω μπάρα του προγράμματος πλοήγησης. Στο κώδικα HTML της ιστοσελίδας εμφανίζεται μέσα στο <title> tag στο τμήμα του <head>.
Λόγω αυτής της σπουδαιότητας και προβεβλημένης θέσης που έχει, θεωρείται από της μηχανές αναζήτησης μεγάλης σημασίας, εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης και κατά συνέπεια θα πρέπει να φροντίζουμε για όσο το δυνατόν καλύτερη βελτιστοποίησή του. Ένα καλός SEO Title θα πρέπει να περιέχει τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά (keywords) με κατάλληλη γειτνίαση και πυκνότητα,  να έχει το σωστό μήκος σε χαρακτήρες, να είναι σύντομος και περιγραφικός αλλά θα πρέπει να προκαλεί και το ενδιαφέρον του επισκέπτη.

 
Τα PDF στο Joomla, duplicate content για το SEO

duplicate content, duplicate post pdfΤο Joomla CMS, το πιο δημοφιλές σύστημα διαχείρισης περιεχομένου, έχει ένα πολύ ωραίο και χρήσιμο χαρακτηριστικό στη λειτουργία του, που επιτρέπει να δείτε το περιεχόμενό του σε μορφή PDF. Το κακό όμως με την ενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας είναι ότι το περιεχόμενο των PDF αναγνωρίζετε από τις μηχανές αναζήτησης, σαν αντίγραφο του αρχικού περιεχομένου του άρθρου που είναι δημοσιευμένο (duplicate content, duplicate post).Αυτό  είναι σε βάρος του SEO του site και μια αιτία για πιθανή ποινή από τις μηχανές αναζήτησης. Υπάρχει όμως και η θεωρία ότι οι μηχανές αναζήτησης μπορούν να αναγνωρίζουν, να διαχωρίζουν τις διπλές σελίδες, και να τις αφαιρούν από τα SERPs, χωρίς να έχουν σκοπό την επιβολή penalty.pdf joomla 1.5 duplicate content duplicate post
Καλό όμως είναι να φροντίζουμε να μην υπάρχουν διπλά άρθρα και για άλλους λόγους, μπορεί η μηχανή αναζήτησης να διαβάσει καλύτερα το site, αλλά και λιγότερη σύγχυση στον επισκέπτη που προσπαθεί να επιλέξει από τα  αποτελέσματα, SERPs.
Για την αποφυγή του διπλού περιεχομένου από τα PDF πρέπει να απενεργοποιηθεί η δημιουργία τους και η εμφάνιση τους.

Για την απενεργοποίηση των PDF στο Joomla 1.5 πρέπει:

 • Από το Σύστημα Διαχείρισης του Joomla επιλέγουμε Περιεχόμενο
 • Από τη Διαχείριση Άρθρων επιλέγουμε Παράμετροι
 • Απενεργοποιούμε (Απόκρυψη) το «Εικονίδιο PDF» και αποθηκεύουμε τις αλλαγές
 • Επίσης από το «Μενού» > Διαχείριση Μενού επιλέγουμε ένα-ένα τις επιλογές μενού και στη θέση «Παράμετροι Εφαρμογής» απενεργοποιούμε η θέτουμε «Χρήση Γενικής Ρύθμισης» για  το «Εικονίδιο PDF» και αποθηκεύουμε τις αλλαγές

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 3
google plus Follow us!
twitter Follow us!
Linkedin Follow us
Delicious Follow us
Find us on Facebook
FriendFeed Follow Us